tiistai 7. helmikuuta 2017

Jäälaattoja

Aamulla -20 astetta pakkasta ja auringon paistetta kirkkaalta taivaalta, mikä ois sen parempaa? No ehkä vähän pienempi pakkanen, niin auto ei kuluttais niin jumalattomasti sitä menovettä...No jokatapauksessa, kerta aamulla oli niin nätti ilma, niin ajattelin kysästä lähtiskö äiti tänään iltapäivemmällä mun kanssa läheiselle järvelle kattomaan aika hienoa luonnonilmiötä. Äiti ja iskä oli käynyt sielä jo viikonlopun aikana koirien kanssa, mutta mielellään se äiti läks vielä uudestaan. Kyseinen luonnonilmiö, mitä käytiin kattomassa, on sellanen jota mä en osaa selittää :-D Sen tiedän, että siihen tarvitaan teräsjäätä ja nopeat lämpötilan vaihtelut. Paremmin en osaa selittää, mutta tällöin sellasia suunnattomia jäälaattoja nousee ikään kuin pystyyn :-D Mutta hei, onneks mulla oli kamera mukana, niin ehkä kuvista saa jotain selkoa, ainakin paremmin kuin mun selityksistä!

 Näitä jäävalleja jatku ihan uskomattoman pitkälle!


 Muista kuvista ei välttämättä huomaa, kuinka suuria noi on, joten piti ottaa pari havainnollistavaa kuvaa. Sanotaanko näin, että vähän kuumotti makoilla tossa jäälipan alla :-D 


 Rannalla olevat puutkin oli noussu juurineen ihan vinoon.




Tällästä tällä kertaa! Mitä mieltä ootte kuvista, ootteko ite sattuneet törmäämään samanlaiseen ilmiöön? Musta toi oli kyllä tosi vaikuttaa näky, ja tulikin heti mieleen, että mun edesmennyt vaari ois varmaan kanssa ollut ihan innoissaan! :-)
(Jos jotain alkoi asia kiinnostamaan enemmän, niin TÄSTÄ pääset lukemaan Kouvolan Sanomien jutun kyseisestä aiheesta. Siinä myös paremmin selitetty, mistä kyseinen ilmiö johtuu!)

7 kommenttia:

  1. Oottepa kans sulosia! Voin taas kuvitella ku oot makaillu tuol ja se kuvannu sua :--D Nomut, iha sika kivoi kuvia ♥!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oli kyl varmaan kieltämättä hyvä näky XDD kiitti<3

      Poista
  2. VAU! Siis ompa siistejä nuo jäälaatat, en edes tiennyt että jää menee tuollaiseksi haaha! Hienoja kuvia :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei mullakaan ollu tietoa tommosesta! :-D Kiitos :-)

      Poista
  3. Oijoi kun on upean näköstä <3 On se (Suomen) luonto aika upeeta, yks mun lempparikuvauskohteita on kaikki erilaiset sää- ja luontojutut :D ihan mahtavaa!

    http://pannariblogi.blogspot.fi

    VastaaPoista