maanantai 23. tammikuuta 2017

Berliini

Heippa! Nyt ois vuorossa vähän (paljon) kuvia ja tekstiäkin Berliinistä. Reissu oli kaikin puolin mahtava ja toivonkin, että pääsen kesällä uudestaan. Samalla reissu oli myös erilainen, koska en oo ennen matkustanut yksin lentäen. Eipä lento onneks kauaa kestänyt ja menomatkalla nukahin jo ennen, kun kone ees kerkes lähteä liikkeelle :-D Perillä olin jo joskus puol kasin aikaan ja onneks Emma tuli mua vastaan ja siitä mentiinkin suoraan Emman ja Julianin asunnolle. Siinä syötiin aamupalaa ja kun Emma ja Julian läks kouluun, niin mä jäin nukkumaan :-D Nukuin johku puol kahteen asti, sillä edellisenä yönä en kerennyt nukkua ollenkaan ennen lähtöä..Päivällä käytiin pitsalla ja kaupassa ja viiden aikaan lähtiin liikkumaan kohti Mercedes-Bentz Areenaa, ja koko reissun kohokohtaa. 
Mentiin siis kattomaan Green Dayn keikkaa sinne ja oon vieläkin ihan sanaton. Käytiin Emman kanssa kesällä 2013 Helsingissä kattomassa kans kyseistä bändiä ja sen jälkeen ollaa aina puhuttu, että heti mennään, kun vaan on keikka jossain meille sopivassa paikassa. Ja mikäs sen sopivampi paikka, kun Emman tämänhetkinen kotikaupunki! Ennen Green Daytä lämppärinä toimi The Interrupters, joka oli mulle ihan uus tuttavuus, mutta todella hyvä sellanen. Keikka alko ajallaan ja en osaa sanoa muuta, kun ihan mahtava. Kyllä mulla muutamaankin otteeseen silmät kostu ja kyyneleet putos pitkin poskia. Pelkästään onnenkyyneleitä. Oon tainnut ennenkin mainita, että musiikilla on aika suuri vaikutus muhun.

 Meno yleisössä oli ihan erilaista, kun millään keikalla ennen. Ois voinut niin sanotusti heikompaa hirvittää, aluks ehkä muakin vähän. Alun "kulttuurishokin" jälkeen kumminkin totuin nopeasti meninkiin ja nautin keikasta koko sydämeni kyllyydestä. Mulla ei oo ikinä ollut niin kuuma, kun kyseisellä keikalla, saati sitten jano! Keikan loppupuolella lähettiin jo sieltä melkein eturivistä pois, sillä meillä oli niin kuuma ja jano + siihen päälle se, että oltiin seisty, tanssittu ja hypitty monta tuntia, oli pakko lähteä juomaan. Kaikki kolme juotiin puol litraa vettä melkeinpä yhdeltä istumalta :-D Pari biisiä kateltiin ja kuunneltiin vähän kauempaa, mutta hyvä niin :-) Kämpälle päästyä oltiin kaikki ihan poikki ja nopeesti kyllä käytiin nukkumaan. Ja nopeesti se uni tulikin!


                                                      Tää on ihan mun lempparikuva keikalta :-D

Seuraavana päivänä lähin Emman kanssa aamulla yhtä aikaa liikkeelle. Emma meni kouluun ja minä shoppailemaan :-D Pyörin pari tuntia Mall of Berlinissä ja enimmäkseen ostin tuliaisia. Tän jälkeen nähtiin Emman kanssa kahvilassa, haukattiin vähän välipalaa ja lähtiin kävellen kiertelemään ja kattelemaan muutamia nähtävyyksiä. 

Oon nähnyt enne vaan kuvia tästä juutalaisten muistomerkistä, enkä oo ollenkaan älynnyt kuinka iso se on, ennen kun itse pääsin sen näkemään. Kyseinen paikka oli aivan tavattoman vaikuttava.

Tää paikka kyllä pisti taas pienen ihmisen miettimään. 
Käveltiin aina Alexanderplazille saakka ja siellä mä pääsin iki-ihanaan Primarkkiin. Aina, kun meen ulkomaille, niin tarkistan onko mun mahollista päästä Primarkkiin shoppailemaan :-D Paras kauppa ikinä<3 Tällä kertaa pystyin hillitsemään itteni ihan hyvin, eikä rahaa palanut kun vaan reilu 40! Ostoksista on tulossa erillinen postaus! 
Shoppailun jälkeen mentiin ihanaan Anna Blumen kahvilaan ja Julian tuli myös sinne. Syötiin ihan älyttömän hyvät kakkupalat, jonka jälkeen käveltiin takas asunnolle hetkeks lepäämään. Käytiin vielä illalla syömässä ihan taivaallisessa burgeripaikassa, ja söinkin sielä valehtelematta elämäni parhaan hamppariaterian<3 Sinne on päästävä uudestaan! Illalla oli eessä vielä pakkaaminen ja kaikkien tavaroiden mahduttaminen laukkuun. Sen jälkeen vietettiin ihana juttutuokio Emman kanssa ja hyvän yön toivotukset, vähän haikein mielin koska olihan kyseessä jo vika ilta. 

Noin viiden tunnin unien jälkeen oli lähtö lentokentälle ja matka kohti kotia. Lentokentällä pääsin tarkkaan syyniin, koska kengät otti ja piippas. No mutta hyvähän se on, että tarkkaan tutkitaan! Lento meni hyvin, koska suurimman osan taas nukuin :-D Iskä oli mua kentällä vastassa ja pääsin kotiin ehjänä. Ainut, mikä matkassa harmittaa, on se, että se oli niin lyhyt :-( Parempi kuin ei mitään, enkä vaihtais noita (laskentatavasta riippuen) kahta päivää mihinkään. Ihana matka, ihana kokemus. Oli ihana nähä Emmaa ja Juliania taas, kiitos myös heille<3 Seurasta ja majapaikasta!


4 kommenttia:

  1. Tosi kivan kuuloinen reissu. Olisi kiva nähdä ostoksia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niin se olikin :-) Ja kuten kirjoitinkin, niin ostoksista on tulossa postaus kanssa :-) Kiitti kommentista<3

      Poista
  2. Ompas herkullisen näköisiä nuo kakut ja ruuat !! Varmasti mukava reissu takana, ensi kerralla sitten pidempi :)

    aveclotta.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihan älyttömän hyviä! Jep, toivotaan näin :-) Kiitos kommentista :-)

      Poista