maanantai 5. joulukuuta 2016

Viikonloppu Jyväskylässä

Moi! Kuten viime postauksessa lupasin, niin nyt tuun kertomaan meidän viikonloppureissusta. Iskä ja Viivi tuli mua hakemaan lauantaiaamuna ja sitten suunnattiinkin kohti Jyväskylää! Iskä on lapsuutensa/nuoruutensa asunut Jyväskylässä ja jo pitkään ollaan suunniteltu reissua Jyväskylään, että päästään näkemään kaikkia iskälle tärkeitä paikkoja. Missä isi on asunut pienenä, missä käynyt koulua, missä päässyt ripille, missä ollut ekan kerran kesätöissä, missä käynyt autokoulun, noita paikkoja riittää! Oon aina tykännyt historiasta ja varsinkin tollanen ns. lähihistoria on kaikkeista mielenkiintoisinta, koska se liittyy omalla tavallaan myös muhun melko paljon. Meidän reissu oli ihan älyttömän mielenkiintonen, hauska ja tärkeä mun mielestä. Kerettiin nähä tosi paljon kaikkea, mutta kyllä me jo seuraavaa reissua suunniteltiin kesälle :-)  Ainut, mikä ois voinu olla toisin, niin ihan pirun kylmä sää :-D Tai oikeestaan se, että oisin älynnyt kattoa Jyväskylän sään ja ottaa lämpimämmät vaatteet mukaan, säähän oli tosi nätti siellä :-)


Lauantaina käytiin siis kattomassa just esim. niitä taloja, missä iskä on asunut, koulut, hoitopaikka ja niitä paikkoja, missä isi kavereineen on pienenä leikkinyt. Saatiin kuulla paljon mielenkiintosia ja hauskoja juttuja, ja nähdä niitä paikkoja, mistä ollaan ennen vaan kuultu iskän legendaarisia tarinoita. Mun oli ainakin tosi helppo kuvitella kaikki kuulemani jutut niihin paikkoihin ja vois melkeinpä sanoa, että ne tarinat heräs eloon siellä! Lauantaina kun alko tulla pimeetä, niin suunnattiin ihan Jyväskylän keskustaan hotelliin ja siellä vähän aikaa lepäiltiin ja lämmiteltiin. Sen jälkeen lähettiin keskustaan ettimään ruokapaikkaa ja tosi nälkäsinä päädyttiin tuttuun ja turvalliseen Rossoon, missä syötiin oikein pitkän kaavan mukaan :-)



Ruuan jälkeen kierreltiin vielä keskustassa kattelemassa paikkoja ja kuulemassa lisää hauskoja tarinoita. Illalla vielä hotellihuoneen ammeeseen lämmittelemään ja aikasin nukkumaan ihanan isoon hotellinsänkyyn<3


Sunnuntaina täyttävän aamupalan (mikä oli ihan sairaan hyvä) jälkeen kirjauduttiin hotellista ulos ja lähettiin vielä kattelemaan lisää paikkoja. Käytiin mm. Laajavuoressa kattomassa laskettelukeskusta ja meidän ”vanhaa” mummolaa, siis sitä taloa, missä mummi asui, ennen kun muutti tänne Kuusaalle. Päivä alko aika nopeesti hämärtymään ja pikkuhiljaa aloteltiinkin kotimatka. Kotona oltiin joskus puol kuuden maissa illalla. Illalla Viivi tuli mun ja Tonin luo yöks ja otettiin myös Cara yökylään. Reissusta jäi ihan älyttömän hyvä mieli, ja oon todella ilonen, että päästiin kyseinen reissu tekemään<3



8 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi ihanalta ja kivalta reissulta! Itsehän asun tässä jyväskylän lähellä niin siellä tulee käytyä melko usein. Jyväskylä on mun mielestä kaunis kaupunki! En oo ikinä käynyt rossossa syömässä, mutta noi ruokakuvat näyttää extra hyvältä joten jos sinne joskus sitten eksyisi! :D

    http://millatt.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihanaa :-) Kantsii ehdottomasti käydä Rossossa, tosi hyvä paikka ja ihan kohtuuhintanen :-) Pahoittelut, että vastaamisessa kesti!

      Poista
  2. Ihana postaus :) Susta mainittu mun uusimmassa postauksessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja joo oli kyllä ihan huippua päästä sun top kolmoseen<3 Pahoittelut, että vastaamisessa kesti!

      Poista
  3. Mä niin tykkään kierrellä vähän vastaavalla tavalla eri paikoissa - etenkin, jos tietää, että on juuri sinne paikkaan jonkunlainen "sidos" esimerkiksi perheen kautta. :) Toisaalta mun mielestä on ollut hauska kierrellä esim. USA:ssa niissä maisemissa, minkä tietää olevan miehelle tosi tärkeitä ja sellaisia, joita hän on nähnyt paljon ja jotka on hänelle just se "koti". :)

    Ihanan freesin oloinen blogi sulla, btw! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihanaa ja jenkeissä on myös tosi ihanaa, haluaisin äkkiä sinne takasin<3 Kiitos! Pahoittelut, että vastaamisessa kesti!

      Poista
  4. Sulla on todella mukavan oloinen blogi. Itse tykkään monesti katsoa tarkemmin noita kuvia ja minusta ne on mukavasti onnistuneet. Mutta tykkään muuteskin tästä sun kirjoitustyylistä, joten päätimpä sitten jäädä lukijaksi.

    www.believemydestiny.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihanaa, kiitos<3 Pahoittelut, että vastaamisessa kesti!

      Poista