tiistai 13. joulukuuta 2016

Itse tehty joulukoriste

Moikka! Siitä on jo aikaa, kun yhessä postauksessa kerroin DIY-joulukoristeesta, minkä bongasin yhessä blogissa. Nyt ajattelin vihdoin tulla jakamaan sen teillekin :-) Tähän ei tarvi paljon tarvikkeita ja halvalla pääsee! Löysin tän ohjeen Hennan ja Ainon blogista, ja oon löytänyt monta muutakin kivaa postausta sieltä, esim. heidän tämän päivän kampauspostauksen! Seuraavaksi siis ohjeet koristeeseen, tein vähän eri tavalla omat koristeeni, kun Hennan ja Ainon ohjeessa, mutta siks tää onkin aika kiva ohje, helposti voi muokkailla sellaseks, kun haluaa. Multa jäi askartelun lomassa osa työvaiheista kuvaamatta, mutta luulen, että saatte kyllä ideasta kiinni! Ja ylempänä on linkki Hennan ja Ainon postaukseen, missä on tosi hyvät ohjeet!

Näitä tarvit:
-          talouspaperi- tai vessapaperirullia (tai molempia, yhteen koristeeseen menee n. yksi talouspaperirulla tai vaihtoehtoisesti kaksi vessapaperirullaa)
-          liimaa
-          sakset
-          haluamiasi koristeita
-          nauhaa

Oon nyt tehnyt näitä kuusi kappaletta, ja oon tehnyt niitä vähän eri tavalla. Kerron tässä sen tavan, mikä oli mun mielestä helpoin, ja millä sain mun mielestä kivoimman lopputuloksen.
 Ensin leikkasin ympyrän muotosia paloja rullasta, kannattaa yrittää leikata mahollisimman samankokosia niistä! Sitten palat kieputetaan langalla kiinni toisiinsa. Ohuempi lanka ois ollut parempaa tässä, mulla oli aika leveetä toi naru, niin siitä tuli helposti vähän kömpelön näkönen.


Sen jälkeen kieputin lankaa vielä jokaiseen palaan erikseen, jotta koristeesta tuli nätimpi. Jälkiviisaus on tietty aina paikallaan, ja tajusin, että ensin kannattaa ”päällystää” noi palat nauhalla ja sen jälkeen vasta kiinnittää toisiinsa. Kuten sanoin oon tehnyt näitä useemman kappaleen, mutta kaikkiin en todellakaan oo tyytyväinen. 

Näitä taiteltuja paloja laitoin isompien palojen väliin, kuten alemmassa kuvassa näkyy. Keskimmäiseen koristeeseen kaksi joka väliin ja oikean puoleiseen yhden joka väliin. Valkosesta rullasta saa myös kivoja paloja!
Koska mua jää helposti ärsyttämään tälläset pikkuasiat, niin jälkiviisaana aion totta kai koittaa vielä ohuemman langan kanssa, niin saan noista vähän sirompia :-) Kannattaa käydä kattomassa Hennan ja Ainon blogista (linkki tän postauksen alussa) heidän ohje, se on vähän erilainen :-)

6 kommenttia:

  1. Oi kiva nähdä vähän erilainen ohje tästä askartelusta! Oot onnistunut tosi hyvin ja koriste on kyllä kaunis :-) Ihanaa että sait inspiraatiota meidän blogista <3

    VastaaPoista
  2. Ihanaa kun säkin päätit tehdä tämän! Se on niin hienoa kuulla, että meidän postaukset on innostanut muitakin tekemään näitä <3 Näistä tuli kyllä kivoja :-)

    hennaino.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) Tykkään tosi paljon teidän blogista :-)

      Poista
  3. Tosi kiva postaus! En oo ennen nähny tämmösiä koristeita, täytyypä testata :)

    http://feelinggood-a.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Joo mullekkin oli ihan tuntematon, mutta onneks päätin kokeilla :-)

      Poista